Voeding voor sportprestatie

Hoi VZV’ers!

Ondanks dat het handbalseizoen over is en er op dit moment niet getraind kan worden, is het toch nog steeds belangrijk om gezond te blijven eten. Daarnaast wil je natuurlijk je algehele weerstand zo hoog mogelijk houden.

Als je de richtlijnen van het voedingscentrum aanhoudt, ben je al een heel eind in de goede richting. Door de schijf van vijf te gebruiken bij het uitkiezen van je maaltijden zorg je dat voldoende eiwitten, koolhydraten, vetten, vezels, vitaminen en mineralen binnenkrijgt (zie site voedingscentrum).

Helemaal nu je waarschijnlijk veel thuis zit, is er veel tijd om uitgebreider te koken of bakken en te experimenteren met verschillende gezonde recepten en dingen die je normaal gesproken niet zou maken, bijvoorbeeld: 

* Bak een gezonde cake of een bananenbrood (en breng misschien een stuk langs bij je buurvrouw/vriendin/oma, op 1.5m afstand natuurlijk)
* Zelf brood bakken is trouwens ook een goed idee.
* Maak smoothies met veel fruit, groente en yoghurt erin.
* Of probeer zelfs ‘gezond’ ijs te maken, bijvoorbeeld met bevroren banaan.
* Maak een uitgebreid ontbijt met (volkoren) toast met avocado, zalm en een gepocheerd ei.
* Lunch met een lekkere grote salade in de tuin of op het balkon.

Probeer eens recepten met ingrediënten die je nog niet kent of normaal nooit gebruikt, zoals parelcouscous, boekweit, paksoi en pompoen. Of probeer bijvoorbeeld een maaltijd vegetarisch te maken.

Zoek op internet naar verschillende recepten, er zijn er genoeg te vinden!

Eet Smakelijk!

Groetjes Romy en Eddy
Profect Performance

———————————

EXTRA TIP:
Als je meer wil weten over voeding voor sportprestatie en daar nu de tijd voor hebt, kun je het E-Book Voeding en Prestatie aanschaffen. Hierin staat informatie over de rol van voeding in het lichaam en hoe dit toegepast kan worden in de praktijk. Met de kortingscode ‘VZV20’ is hij te downloaden voor €12,50 i.p.v. €19,95!

Voor meer informatie en de download, kijk op: https://www.profectperformance.nl/aanbod/boeken/

Deel dit bericht

Scroll naar boven