Twee jonge meiden aan het roer van de B1

De trainersgilde wordt al duidelijker voor volgend seizoen. De B1 wordt volgend jaar getraind én gecoacht door de enthousiaste meiden Sanne Smit en Isa Zwart. Twee meiden uit de eigen vereniging die zich graag verder willen ontwikkelen binnen het trainingsvak van de handbal.

De 19-jarige Sanne Smit is op haar zesde begonnen met handballen bij VZV. Sanne heeft tot en met de A-jeugd bij de club gehandbald, door een schouderblessure heeft Sanne haar handbal carrière helaas moeten beëindigen. In deze jaren heeft Sanne veel geleerd en ervaring opgedaan door verschillende trainers en coaches. Inmiddels doet Sanne de opleiding Social Work, specialisatie jeugd, en start volgend jaar met de minor sociaalwetenschappelijk onderzoek, waarin zij veel kennis opdoet over de persoonlijke, mentale ontwikkeling. Dit neemt Sanne mee in de persoonlijke begeleiding van de speelsters en de groepsvorming.

Isa Zwart (19 jaar) is ook op haar zesde begonnen met handballen maar bij ons buurvereniging HV Niedorp. Na zich door te willen ontwikkelen op het gebied van handbal heeft zij in 2014 de overstap gemaakt en zich aangesloten bij VZV. Hier heeft zij tot en met de A-Jeugd (2019) gespeeld. Hierna heeft ze de keuze gemaakt te stoppen met haar handbal carrière. Door de velen speeljaren heeft ook Isa veel geleerd en ervaring op gedaan betreft Topsport en verschillende trainers en coaches. Inmiddels is Isa bezig met het afronden van haar opleiding Voeding en Voorlichting. Isa wilt zich verder gaan ontwikkelen op het gebied van Trainer/Coach en daarnaast start zij met een cursus Effectief waarnemen & Communicatie. Waarmee zij veel kennis zal gaan opdoen bij het begeleiden en coachen van de speelsters.

Samen waren Isa en Sanne vanaf hun 11e in de sporthal te vinden, om nog voor hun eigen training onder leiding van Betty Plasmeijer training te geven aan de jongste jeugd. Vanaf 2020 is Sanne begonnen met het coachen van de C1 en training geven aan de gehele C-selectie, Isa sloot een jaar later aan om de C2 te gaan coachen en training te geven. Samen zijn zij toe aan een nieuwe stap en willen zich graag verder ontwikkelen. VZV geeft hen deze gelegenheid en ook om HT2/HT3 te gaan volgen en behalen. Zij zullen nauw samenwerken met het trainerscollectief binnen VZV. Zij zijn trots dat zij het nieuwe seizoen coach zijn van de B1 en hebben hier enorm veel zin in.

Deel dit bericht

Scroll naar boven