Trainingsstaf damesselectie en A-jeugd – seizoen 2022-2023

Het einde van handbalseizoen 2021-2022 nadert. Helaas was het weer een raar Corona-seizoen, wedstrijden vielen uit, moesten later ingehaald worden of zijn helemaal niet meer gespeeld. Maar er mocht gelukkig weer gespeeld worden! Momenteel zijn we nog bezig om de laatste wedstrijden te spelen, wat zeker nog een maand gaat duren. Het ene seizoen is nog niet klaar maar het volgende seizoen staat alweer snel voor de deur. Hierdoor is de technische staf alle enkele maanden bezig om door te kijken naar het seizoen 2022-2023. Door onder andere het vertrek van onze A-jeugdtrainer, Michael Vijverberg, is er een verandering gekomen binnen de trainingsstaf. Helaas zijn nog niet alle wijzigingen bekend, maar stap voor stap wordt de puzzel al completer.

Rolf Schulte blijft aankomend seizoen verbonden aan JuRo Unirek VZV en blijft hij de hoofdtrainer van de damesselectie, het wordt zijn 5e seizoen bij JuRo Unirek VZV. Afgelopen seizoen heeft dames 1 zich wederom weer voor de Europacup geplaatst, dus er wordt uitgekeken naar een mooi seizoen. Rolf krijgt aankomend seizoen bij dames 1 assistentie van Jitse Blommenstein. Jitse was afgelopen seizoen coach van dames 2 en gaat zich aankomend seizoen verder ontwikkelen onder de hoede van Rolf Schulte en ervaring opdoen in de eredivisie.

Hans Verduin wordt aankomend seizoen de trainer/coach van dames 2. Hans is geen onbekende binnen de vereniging en is al jaren betrokken bij JuRo Unirek VZV. In 2016 is hij begonnen als trainer van de A-jeugd waarmee hij in het seizoen van 2018-2019 Nederlands Kampioen is geworden. De afgelopen drie jaar heeft Hans zich vooral gefocust op de technische trainingen binnen de jeugd en bij de damesselectie. Daarnaast is hij in 2020 samen met Michael Vijverberg gestart met de opleiding HT-4 (Handbaltrainer 4). Als je de opleiding HT-4 succesvol afrondt, heb je de mogelijkheid om trainingen te verzorgen en wedstrijden te coachen op nationaal en BENE-league niveau. Het doel is om deze opleiding in september 2022 af te ronden.

Roel Pettinga wordt aankomend seizoen de hoofdtrainer van de A-selectie en coach van de A1. Hij is tevens geen onbekende binnen de vereniging. Sinds 2019 was Roel betrokken bij de B-selectie van JuRo Unirek VZV. Voor het seizoen 2022-2023 gaat Roel de meiden begeleiden in de landelijk jeugddivisie A-jeugd. Roel is reeds in het bezit van de HT-4 diploma.

Door de verschuiving van Roel Pettinga van de B- naar de A-selectie is er een vacature vrijgekomen op de B-selectie. Momenteel lopen er reeds gesprekken met kandidaten, zodra bekend is wie deze plek gaat overnemen wordt dit bekend gemaakt.

De aankomende weken gaat de trainersstaf kijken naar de verdere voorbereidingen van het volgende seizoen. De teams moeten gevormd worden en er wordt gekeken naar het oefenprogramma om met vol vertrouwen te starten met seizoen 2022-2023. Wij kijken er in ieder geval met vol vertrouwen naar!

Deel dit bericht

Scroll naar boven