JuRo Unirek zevende seizoen op rij sponsor van VZV-handbal

De kogel is door de kerk. Voor het zevende seizoen op rij zal JuRo Unirek de hoofdsponsor zijn van handbalvereniging VZV. De eredivisieclub draagt sinds de zomer van 2018 de naam van het Opmeerse bedrijf in magazijninrichting. De ondernemers van JuRo Unirek, Jeroen en Jennie Schrooder, kwamen onlangs tot overeenstemming met het bestuur van eredivisieclub VZV om de sponsorovereenkomst opnieuw voor een jaar te verlengen: tot en met de zomer van 2025.

In
2018 trad JuRo Unirek toe tot de kringen van de ambitieuze vereniging uit ’t Veld en Zijdewind. Het eerste damesteam had het seizoen tevoren voor het eerst in de clubgeschiedenis Europa Cup-handbal gespeeld. Onder de vlag van JuRo zouden nog eens veertien Europese wedstrijden volgen. De coach in die jaren was telkens Rolf Schulte, de opvolger van Betty Plasmeijer. Nu is de Limburger Edwin Janssen de kundige coach die momenteel met zijn ploeg op de derde plaats van de eredivisie staat.

De familie Schrooder was en is een enthousiaste volger, maar op de borst kloppen over zulk fraai succes was er niet bij. ‘Wij hoeven niet per se op de voorgrond’, aldus eigenaar Jeroen Schrooder.

Jeroen Schrooder raakte bij JuRo Unirek betrokken door zijn werk als vrachtwagenchauffeur. De combinatie van logistiek en de technische zaken, zoals het in elkaar zetten van stellingen, ‘dat sprak mij aan’, aldus de geboren Hensbroeker die ook een voorbeeldig organisator bleek.

Hij en zijn vrouw Jennie zijn gek van teamsport. ‘Want wij doen het hier, bij JuRo, ook met zijn allen.’ Ook de sfeer van handbalvereniging VZV spreekt hem daarbij aan. Het past bij zijn bedrijf. ‘Wij zijn, net als VZV, laagdrempelig.’ Dat clubschrijver Joep Hageman de hoofdmacht van VZV als ‘de Juro’s’ beschrijft, vindt Schrooder een waar compliment.

Het ligt niet in hun West-Friese aard om bloemlezingen over de toekomst te geven, maar Jeroen en Jennie Schrooder weten wel wat zij niét willen. ‘Zodanig groeien dat wij een onpersoonlijk bedrijf worden. Die persoonlijke service, de korte communicatielijnen met alle werknemers binnen JuRo Unirek, dat is een onderdeel van onze bedrijfscultuur en dat koesteren wij.’

Het zilveren jubileum van JuRo Unirek vervult hem en Jennie met trots. Het bestuur van VZV is meer dan verguld met het hoofdsponsorschap door JuRo Unirek.

Het no-nonsense bedrijf uit West-Friesland bestaat op 1 januari 25 jaar. Op zaterdag 3 februari houdt JuRo Unirek een open dag waar iedereen van harte welkom is. De deuren van het bedrijf te Opmeer zijn van 11.00 tot 16.00 uur open voor bezichtiging, rondleiding en een proost op de toekomst.

Voor meer informatie: Mark Smit (JuRo Unirek VZV, 06-51598100).

22 januari 2024 | ’t Veld | door John Volkers

Deel dit bericht

Scroll naar boven