Na Djazzmin gaat ook Lisa Vlug naar Berlijn

Na de overstap van Djazzmin Trabelsi naar Füchse Berlin gaat Lisa Vlug ook ons verlaten. Bij Füchse Berlin heeft de 19-jarige Lisa een contract getekend voor minimaal één jaar.

De sportmakelaars weten de meiden van JuRo Unirek VZV tegenwoordig goed te vinden. Füchse Berlin was voor aankomend seizoen op zoek naar een nieuwe rechteropbouwer, ze kwamen bij Lisa terecht. Na een trainingsstage bleek de klik wederzijds en hierdoor is Lisa nu op zoek naar een woonruimte in Berlijn.

Lisa: ‘Ik vind het natuurlijk spannend om de stap naar Berlijn te nemen, maar heb er heel veel zin in! Het wordt een mooi nieuw avontuur. Ik hoop dat ik me bij Berlijn goed verder kan ontwikkelen, zowel als handbalster als persoon. Ik ga de meiden natuurlijk missen, maar ook zeker alle betrokkenen van de club. VZV is een club waar ik me heel erg heb thuis gevoeld in de jaren dat ik hier heb gespeeld.’

Lisa is in 2014 in de C-jeugd overgekomen van Lacom. Via ons jeugdtraject is ze drie jaar geleden terecht gekomen in dames 1, waar ze al mooie resultaten geboekt heeft. Naast VZV heeft Lisa zich al jong weten te plaatsen in de junioren teams van Team NL waar ze verschillende internationale toernooien heeft mogen meemaken. Vanuit hier is ze in aanraking gekomen met de handbalacademie in Papendal, waar ze reeds twee jaar woont en traint.

Naast de handbalacademie volgt ze ook nog de HBO opleiding sportkunde, waarvoor ze nu in haar tweede jaar zit. ‘In samenwerking met school zijn we bezig om de opleiding op afstand voort te kunnen zetten. Het wordt een uitdaging, maar ik ga er zeker voor om mijn opleiding uiteindelijk te kunnen afronden.’

Lisa, het is ontzettend jammer dat jij ons gaat verlaten, maar wij wensen je onwijs veel succes met je handbalcarrière. Wie weet wat de toekomst je nog gaat brengen! Wereld kampioen? Olympisch kampioen? Wij zullen je in ieder geval niet vergeten!

Deel dit bericht

Scroll naar top