JuRo Unirek VZV stunt tegen Venlo.

Wat een wedstrijd was dit. De twee ploegen scoorden liefst 73 doelpunten. JuRo Unirek/VZV trof een maal meer het doel dan de tegenstander. Na 60 minuten spelen stond er 36-37 op het scorebord. Met de wetenschap dat de thuiswedstrijd ruim verloren was toog de ploeg naar Limburg. Ook ontbraken er twee speelsters namelijk Esma Staal en Renée Kolken. De meiden van Rolf Schulte hadden nog iets recht te zetten, De nederlaag tegen SEW twee dagen eerder was niet ingecalculeerd. Men was vooral ontevreden over het niveau van de wedstrijd. Maar de revanche kwam er! Het werd zelfs de beste pot, die er dit jaar gespeeld werd.

Onder leiding van het ervaren Limburgse koppel Wijmans/Wolbertus werd er begonnen. Deze scheidsrechters hebben onlangs hun debuut gemaakt in de Champions League. Venlo liep in de beginfase snel uit naar 6-2.Maar onder leiding van spelverdeelster Romee Louwen haakten de Veldtemmers bij 6-5 weer aan. Het ging daarna gelijk op. Venlo stond steeds 1 a 2 punten voor, maar steeds kon JuRo Unirek/VZV het gaatje weer dichten en door twee treffers in de slotfase van Silvana Koppe werd er zelfs met een kleine voorsprong gerust. 16-17.

Na de rust hetzelfde spelbeeld. Vooral door snelle tegenaanvallen wisten de Venlonaren te scoren. VZV deed aanvankelijk wat langer over hun aanvallen, maar er werd wel steeds doeltreffend afgerond. De cirkel werd goed opgezocht en Dominique Koppe en Lynn Klesser wisten meerdere malen de bal in het net te krijgen. Bij de stand 30-30 kwam de kentering. Twee break outs, aangegooid door de voortreffelijk keepende Amber Zomerdijk en afgemaakt door Rome Steverink brachten de Juro’s op voorsprong. 30-32. Een benutte zevenmeter worp ( ze gingen er dit keer allemaal in) van Silvana Koppe en een treffer van Lynn Klesser zorgde voor de stand 33-37. Er waren toen nog drie minuten te spelen. Je zou zeggen de winst was binnen. Maar neen, Venlo scoorde drie maal op rij. Het werd een handbalthriller. De Noord  Hollanders hadden balbezit, maar in the dying seconds werd er een overtreding gemaakt. Silvana Koppe gooide echter de bal weg. Ze kreeg hiervoor rood en de bal ging op de stip. De speeltijd was inmiddels verstreken. Van Sleeuwe gooide de bal echter naast. De overwinning was binnen. De meiden van VZV hadden gestunt. Ze hadden laten zien, dat ze goed potje handbal op de vloer kunnen leggen.

De volgende wedstrijd is zondag 27 februari uit tegen Fortissimo.

Doelpunten: Maud Kruijer 6, Silvana Koppe 6, Jane Kramer 5, Romé Steverink 5, Lynn Klesser 4, Dominique Koppe 4, Anna Buter 4, Romee louwen 2 en Demy Worst 1.

Deel dit bericht

Scroll naar boven