JuRo Unirek VZV hervat trainingen

Wat een lastige handbaltijd…. Per 17 december 2020 is de groep topsporters die weer regulier mogen sporten door het kabinet vergroot. Onder deze groep topsporters vallen vanaf dat moment ook de topsport in de handbal die deelnemen aan de beide eredivisies (heren en dames) en HandbalNL League competities. Wij vallen hier ook onder, dus of wij weer wilde starten met trainen? Jazeker!

Hoe gaat dat er ongeveer uit zien? We hebben een hygiëne- en een coronacoördinator, waarvan de hygiënecoördinator een BIG-registratie heeft. Deze twee coördinatoren hebben van het NHV een takenpakket gekregen. Er moet twee keer in de week, voorafgaand aan de training (of (oefen)wedstrijd) een coronatest worden uitgevoerd. De meiden die een negatief test resultaat hebben mogen deelnemen aan de trainingen en/of wedstrijden. Door een late levering van de coronatesten kon er helaas nog niet eerder gestart worden met de trainingen.

Helaas heeft het NHV vrijdag 15 januari besloten dat er geen reguliere competitie in het seizoen van 2020-2021 gespeeld gaat worden. Ontzettend jammer dat dit besluit reeds is genomen. Maar wij kijken wel uit naar de mogelijkheden die misschien nog wél komen, denk hierbij aan een alternatieve competitie (zonder promotie/degradatie) of misschien een nieuwe NH-cup. Dit om maar wel weer te kunnen handballen! We moeten blijven kijken naar de toekomst. Daarom is besloten om de bal weer op te pakken en de trainingen te hervatten, dit omdat deze mogelijkheden er wel zijn. En daarbij hebben wij als vereniging vertrouwen in het testregime rondom de trainingen.

Gisteren, maandag 18 januari, was het dan zover! Voorafgaand van de eerste training zijn de meiden en staf getest op Corona. De degene die negatief getest waren getest, dus geen Corona hebben, zijn vol vertrouwen gestart met de training. Van de gehele testgroep waren er geen personen positief getest op Corona. Komen er nieuwe Coronamaatregelen? Geen idee…. maar dan kijken we stap voor stap welke mogelijkheden er wel zijn.

Jeugdtrainingen
Vorige week zijn ook de trainingen van de jeugd weer herstart. Binnen de maatregelen van het kabinet: Kinderen tot en met 17 jaar mogen buiten wel in grotere teams sporten. Of buiten wedstrijden spelen met teams van hun eigen club. Hiervoor hebben we aan atletiekvereniging TAV gevraagd of wij gebruik mogen maken van de sintelbaan op sportcentrum VZV. Op deze sintelbaan gaan wij werken aan de conditie van onze jeugdleden. Wat wij tevens belangrijk vinden is het sociaal karakter van onze handbalvereniging, door het hervatten van deze trainingen zien de leden elkaar weer. En zodra het mogelijk is worden de trainingen weer snel uitgebreid!

Deel dit bericht

Scroll naar boven