Jitse Blommestein nieuwe coach/trainer bij dames 2

Vanaf heden heeft de damesselectie een uitbreiding van de trainersstaf met Jitse Blommestein. Hij is de nieuwe trainer/coach van dames 2 en volgt hiermee John Zeeuw op.

De 43-jarige Jitse Blommestein is afkomstig uit Heerhugowaard, waar hij samenwoont met zijn vriendin en hun twee kinderen Nikay (12) en Mila (11). Hij is geen onbekende binnen de vereniging, van 1993 t/m 1995 heeft hij bij VZV gehandbald in de A-junioren en later in Heren 1 en 2. Daarvoor heeft hij gespeeld bij handbalvereniging SRC in Schagen, na zijn periode bij VZV heeft hij gespeeld bij Kolping en Volendam. In 2016 is zijn trainerscarrière gestart bij de A-jeugd van KSV, het afgelopen seizoen heeft hij dames 1 getraind bij DSS. Momenteel is Jitse bezig met zijn HT3 trainersopleiding.

 ‘Ik was op zoek naar een vereniging waar ik mij als trainer het beste kan ontwikkelen. Nadat ik een rondleiding had gekregen n.a.v. een proeftraining van mijn dochter Mila bij VZV was ik erg onder de indruk over de professionaliteit van de vereniging. Daarnaast lopen er veel goede trainers rond waar ik nog veel van kan leren. Ook van de sfeer en handbalcultuur die heerst bij de club word ik erg enthousiast.’

‘In eerdere jaren ben ik al bij VZV op gesprek geweest om te kijken of ik iets kon gaan doen in ’t Veld. Toen maakte ik andere keuzes. Tijdens de introductie van Mila haar proeftraining werd ik erg enthousiast. Door omstandigheden niet veel later, maakte dat ik weer beschikbaar kwam. Ik heb Hans Verduin gebeld, die ik goed ken van mijn periode bij Kolping, om aan te geven dat ik beschikbaar was. Na een paar goede gesprekken met Ard en Rolf ga ik met heel veel plezier en enthousiasme aan het werk met Dames 2!’

Jitse hoopt uiteraard dat we snel terug kunnen naar een ‘normale’ sportbeleving, waarin Covid en de bijbehorende maatregelen minder invloed heeft op de voorbereiding en competitie, niet alleen voor ons maar voor iedereen. Met dames 2 wil hij heel graag werken aan de individuele ontwikkeling maar ook aan de ontwikkeling als team. Voor hem is een combinatie van plezier en prestatie heel erg belangrijk. Samen met dames 2 wil hij uit elke training en uit elke wedstrijd het beste uit iedereen halen, zodat iedereen zich blijft ontwikkelen. Iedereen moet uitgedaagd worden, zodat in elke wedstrijd alles gegeven wordt wat ieder individueel en als team in zich heeft.

Met de vraag wat zijn mooiste handbalherinnering is, heeft hij er eigenlijk twee. ‘De eerste is het telefoontje wat ik kreeg van toenmalig bondscoach Harrie Weerman om mij voor het eerst uit te nodigen voor Jong Oranje. Een week voor dit belletje waren de afdelingskampioenschappen geweest in Arnhem. Ik had best een goed gevoel over dat toernooi. Wat ik niet wist was wie de bondscoach was en al helemaal niet dat hij zat te kijken tijdens één van de wedstrijden. Nadat het belletje afgelopen was sprong ik een veeg tegen het plafond die daar nog een aantal jaren gezeten heeft als herinnering. Blijkbaar had ik niet hele schone handen. De tweede herinnering is de promotie-wedstrijd naar de eredivisie tegen UDSV toen ik bij Kolping speelde. De wedstrijd werd gespeeld in Aalsmeer. Dit was een harde lastige wedstrijd voor ons en halverwege de 2e helft stonden we met vijf punten achter. Conditioneel waren wij sterker dan UDSV, in het laatste kwartier is die achterstand langzaam omgebogen in een voorsprong en hebben wij de wedstrijd gewonnen waarin we ongeveer 58 minuten achter hadden gestaan, waardoor wij promoveerden naar de eredivisie.

Toen hem gevraagd werd zichzelf voor te stellen: ‘Mijn kenmerkende eigenschappen zijn dat ik fanatiek en gedreven ben, resultaat en doelgericht en dit doe ik het meeste van de tijd met een lach op mijn gezicht.’ Jitse, dit gaat helemaal goed komen! Welkom en heel veel succes bij JuRo Unirek VZV!

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Scroll naar top