Jeugdtalent Josien van den Hoek maakt transfer van ZAP naar VZV

Vanaf het nieuwe seizoen is de A-selectie een nieuw talent rijker. De 16-jarige (beach)handbaltalent Josien van den Hoek maakt de overstap van ZAP naar JuRo Unirek VZV.

Op 7-jarige leeftijd is Josien begonnen met handballen bij ZAP. Waar is uitgegroeid tot een echt handbalster. Van de E-jeugd t/m de A-jeugd heeft ze gespeeld bij ZAP waar ze op 25 januari 2020 haar debuut heeft gemaakt in dames 1 van ZAP.

Op het beachhandbalveld komt Josien ook goed uit de voeten. In maart 2018 wordt ze voor het eerst geselecteerd voor Jong Oranje. In juni 2019 heeft ze namens Oranje meegedaan aan het EK U17. En momenteel is ze met haar nieuwe VZV clubgenoten Ilva Blom en Merel de Jager met de U17-selectie aan het trainen voor het EK Bulgarije in juli 2021.

Josien heeft voor haar definitieve keuze voor VZV een paar keer meegetraind bij de A’s en dit gaf haar een positief gevoel. ‘Ik kende al een paar meiden van de beachhandbal en ook de trainers waren enthousiast. Het was een moeilijke beslissing, omdat ik mijn gehele jeugd al bij ZAP heb gespeeld, maar het is tijd voor een nieuwe uitdaging en daar heb ik veel zin in.’

Uiteraard hoopt ze zo snel mogelijk weer binnen mogen trainen waardoor ze zich goed kunnen voorbereiden op komend seizoen. Ze wil stap voor stap gaan bekijken wat de toekomst brengt bij VZV, om te beginnen met een goed seizoen maken in de A-jeugd.

Met de vraag wat haar grootste uitdaging wordt binnen de vereniging kijkt ze uit naar haar concurrentie. ‘De concurrentie binnen het team zal groter zijn dan bij ZAP, maar ik denk juist dat dit goed voor mij is en dat ik daar veel van kan leren. Ik kijk er ook naar uit om mee te spelen in de top van de jeugddivisie, dit zullen wedstrijden worden waarin ik veel ervaring op kan doen.’

Josien welkom bij de club en heel veel plezier en succes!

Deel dit bericht

Scroll naar top