Even voorstellen: De Kikkersprong!

Graag willen wij ons via deze weg (nogmaals) voorstellen. Wij zijn Marcia Waijers en Jeanette Goedhart, kinderfysiotherapeuten van de Kikkersprong. De afgelopen twee jaar hebben wij ons bij JuRo Unirek VZV ingezet om de jeugdleden extra te ondersteunen in het ontwikkelen van hun motoriek, gericht op de handbal en het algemene bewegen. Het doel van ons programma is om de sportvaardigheden te verbeteren en blessures te verminderen en op de lange termijn ook te voorkomen.

Oefenprogramma: Verbeter je Motoriek!
De ervaring leert dat het programma goed aanslaat. De afgelopen twee seizoenen hebben alle kinderen die mee hebben gedaan enorm veel vorderingen gemaakt! Afgelopen periode zijn wij bezig geweest om het programma te verbeteren. Het programma duurt twaalf weken en bestaat nu uit een huiswerk boekje met bijbehorende filmpjes, zodat het trainen en oefenen niet beperkt blijft tot 1 keer per week. Wij zijn erg blij met de feedback en het meedenken van de ouders!

Testen
Om de motoriek te kunnen beoordelen, doen wij een aantal testen. Deze testen nemen wij twee keer per jaar af bij de gehele de F, E, D en C jeugd. De kinderen die naar aanleiding van deze testen in aanmerking komen, worden uitgenodigd voor dit programma. De ouders ontvangen hier een mail over vanuit de vereniging. Zij kunnen zich dan vervolgens bij ons aanmelden.
Wij testen nu ook de C-jeugd, omdat er gebleken is dat er in deze leeftijdsgroep nog regelmatig problemen/blessures optreden die voortkomen uit een verminderde motorische uitvoering en lichaamscontrole. Daarnaast zijn er in deze leeftijdscategorie veel blessures die in relatie staan met de groei en dus thuis horen bij de kinderfysiotherapeut.

Contact
Vanaf 2 september zijn wij weer te vinden in de sporthal op de woensdagmiddag. Jullie mogen ons altijd aanspreken om vragen te stellen. Als u voor die tijd nog vragen heeft kunt u gerust mailen naar: info@kinderfysiotherapiedekikkersprong.nl of bel naar: 06-41614317

Wij hebben er weer erg veel zin in!

Sportieve groet,

Jeanette Goedhart en Marcia Waijers
Kinderfysiotherapie de Kikkersprong

Deel dit bericht

Scroll naar boven