Europees avontuur over voordat het begonnen is…

Helaas hebben wij moeten besluiten om ons terug te trekken uit de Europacup-strijd. Vol enthousiasme waren wij het avontuur aangegaan om de Europacupwedstrijd JuRo Unirek VZV – Spono Eagles (Zwitserland) op zondag 22 november in Göppingen Duitsland te spelen. Dit was nog met de kennis dat Duitsland geel gebied was voor Nederland. Echter op coronagebied is de laatste weken veel gebeurd. Duitsland is voor Nederland oranje gebied geworden en in Nederland is er een grotere rem gezet op de trainingscapaciteit.

Dat Duitsland bestempeld is als oranje gebied geldt voor de selectie en crew dat bij terugkomst iedereen 10 dagen in quarantaine moet. Helaas is het niet voor de gehele selectie mogelijk om 10 dagen in quarantaine te gaan. Voor Spono Eagles is het nog wel mogelijk om de wedstrijd te spelen, zij hoeven na de wedstrijd namelijk niet in quarantaine. Waardoor wij genoodzaakt zijn om ons terug te trekken uit de competitie en Spono Eagles door gaat naar de volgende ronde in de Europacup-strijd (laatste 16).

Het terugtrekken uit de Europacup heeft verder geen consequenties voor JuRo Unirek VZV. De Europese bond (EHF) heeft dit seizoen een speciale regeling getroffen dat er geen financiële sancties en/of schorsingen worden opgelegd als een club zich moet terugtrekken uit de EHF-clubcompetities vanwege Covid-19 beperkingen, quarantaine, enz.

Iedereen ontzettend bedankt voor hun inzet en medewerking van dit proces, ontzettend jammer dat het niet gelukt is. Maar uiteraard gaan wij ervoor om ons dit seizoen te plaatsen voor het Europacup-seizoen van 2021-2022.

Deel dit bericht

Scroll naar top