EEN ONVERGETELIJKE HANDBALAVOND IN ‘T VELD

En weer werd er handbalgeschiedenis geschreven in het 72 jarige bestaan van VZV. Voor de derde keer op rij werd er in Europees verband een wedstrijd gewonnen. Nu werd het Spaanse KH-7 BM Granollers in de slotfase met 26-25 verslagen.

Al een uur voor het begin was ’t Zijveld volgestroomd met ruim 750 toeschouwers. Er kon dan ook niemand meer in. Het was stijf uitverkocht. En de mensen kregen waar voor hun geld. Maar daar zag het in het begin van de strijd niet naar uit. Granollers, een club net boven Barcelona, stond al snel met 0-3 voor. JuRo Unirek/VZV, die door de Spaanse radioverslaggever steeds werd aangeduid als JuRo, miste de ene kans na de andere. Liefst zeven keer werd er een om zeep geholpen. De goed keepende Nicole Wiggens stond vaak in de weg, maar ook werden er een paar breaks gemist.

Maar gelukkig was het weer Lisanne Kolken, die de ban brak door twee maal te scoren. Maar Granollers dat over speelsters beschikt uit Brazilië, Bulgarije en Frankrijk liep uit naar een vier punten voorsprong. Dit verschil bleef lang op het scorebord staan, zelfs tot aan de rust: 12-16.

Maar na de pauze stond er een ander JuRo Unirek/VZV op het veld. Het lijkt wel of tweede helften ze beter ligt. Dit komt zeker door hun goede conditie en de goede bankbezetting. Langzaam kroop de thuis ploeg dichterbij en werd het verschil steeds kleiner. Het publiek begon er ook weer in te geloven en werd de achtste man.

Djazzmin Trabelsi, die een dijk van een tweede helft speelde, zorgde voor de aansluitingstreffer bij 18-19. Zij zorgde ook voor de 20-21 en de 21-21. Het laatste doelpunt was weer via een lobje waar ze patent op heeft. Granollers probeerde ook twee maal Amber Zomerdijk te lobben, maar hadden niet goed haar lengte ingeschat. De gelijkmaker zorgde ervoor, dat de zaal bijna ontplofte. Zo lieten de supporters zich horen bij elk gescoord doelpunt. Zij hadden de avond van hun leven.

Kim Molenaar schoot daarna hard op de schouder van de Spaanse keepster, die daardoor geblesseerd het veld moest verlaten. Gelukkig was haar vervangster van mindere klasse.

Op 22.32 kwam JuRo Unirek/VZV voor het eerst op voorsprong. Lisanne Kolken, die acht maal zou scoren, en Lotte Prak, die verkozen zou worden als Player of the Match, zorgden voor 23-21. Het werd zelfs 25-22. Maar de tegenstander kwam terug naar 25-24. Een break-out, vanavond weer een sterk wapen van JuRo Unirek/VZV, benut door Djazzmin Trabelsi, liet de 26-24 aantekenen. Granollers benutte daarna nog een zeven meterworp. Het publiek ging op de banken staan en zorgden er mede door, dat de winst binnen werd gehaald.

Met een staande ovatie voor de speelsters, die de wedstrijd van hun leven hadden gespeeld werd de overwinning gevierd. Het leek wel of ze de Cup al binnen hadden. Meteen werd er spontaan het lijflied van coach Rolf Schulte aangeheven: Je krijgt de lach niet meer van mijn gezicht. En ik denk, dat die lach nog lang bij hem te zien is!

Volgende week volgt waarschijnlijk een lastige uitwedstrijd in Spanje, maar deze overwinning kunnen ze de ploeg niet meer afnemen.
Wat is het toch mooi om in zo’n ambiance voor zoveel publiek te spelen. Reden te meer om aankomende woensdag de strijd tegen Borhave te winnen. Dan is volgend jaar weer Europees spelen mogelijk.

Doelpunten VZV: Lisanne Kolken 8, Djazzmin Trabelsi 6, Lotte Prak 4, Florance Kos 4, Esma Staal 1, Maud Kruijer 1, Jane Kramer 1, Silvana Koppe 1.

Deel dit bericht

Scroll naar boven