Edwin Janssen nieuwe hoofdtrainer JuRo Unirek VZV

Edwin Janssen wordt de nieuwe hoofdtrainer/coach van de damesselectie JuRo Unirek VZV. Super blij zijn wij dat hij de stap zet naar ’t Veld. Een verrassende keus voor de selectie, want hij is afkomstig uit het zuiden van het land. De 47-jarige Edwin is een handbaldier in hart en nieren, een ervaren trainer en heeft zelf ook op hoog niveau gehandbald.

Het is gebleken dat de visie van VZV en van Edwin op één lijn liggen. Verder bouwen binnen de bestaande jeugdopleiding en groeien met de huidige damesselectie. Momenteel is hij nog hoofdtrainer bij de vrouwenploeg van Vlug en Lenig (V&L), waarbij ze nog strijden in de kampioenspoule. In januari had Edwin reeds de keuze al genomen om na vijf seizoenen bij V&L een nieuwe uitdaging te zoeken.

De in Stein woonachtige trainer is als speler bij Sittardia in 1997 landskampioen geworden. Als trainer is hij o.a. in 2012 met V&L gepromoveerd naar de eredivisie. In de jaren 2016-2020 was hij werkzaam als bondscoach bij Jong Oranje/U17 en als technisch manager bij RTC Limburg. Waarna hij in 2019 weer terugkeerde bij V&L. En nu maakt hij de overstap naar de andere kant van Nederland om bij de damesselectie van VZV de hoofdcoach te worden en bij de jeugd trainingen te gaan geven.

Edwin is naast zijn trainersloopbaan werkzaam als facilitair account manager op de universiteit Maastricht bij UM SPORT. Deze baan kan hij blijven combineren met het trainerschap bij VZV. Hij is inmiddels al 27 jaar getrouwd met Rilana en heeft een 24-jarige zoon. De grootste hobby’s in de familie is uiteraard handbal maar als ze niet in de hal zijn dan staan ze op het motorcross circuit.

Na gesprekken tussen de club en Edwin was de verbinding gevonden. Edwin heeft er super veel zin om aan de gang te gaan bij VZV! En wij zien Edwin als een persoon die helemaal bij de club past! Wij kijken dan ook uit naar onze samenwerking en wensen Edwin veel succes en plezier bij VZV! Van harte welkom!

Deel dit bericht

Scroll naar boven