Commissies stellen zich voor 4…

Naam commissie:           Film Ploeg

Uit welke leden bestaat de commissie:
Yoeri Tomson en René Zomerdijk, met enkele vrijwilligers die het filmen af en toe op zich nemen

 

Wat is de taak van jullie commissie:
We proberen de wedstrijdbeelden van met name DS1, en hopelijk als we meer vrijwilligers kunnen vinden en een vaste opstelling van camera en laptop hebben in de sporthal van meer selectieteams, op te nemen en de laatste jaren ook middels livestream aan te bieden aan het publiek. Daarnaast filmen we op verzoek speciale evenementen zoals Beachhandbal, veiling, toernooien etc. Wanneer de tijd het toelaat maken we kleine samenvattingen van wedstrijden en hopen we natuurlijk ook zoveel mogelijk de sponsoren in beeld te brengen omdat een vereniging als VZV nu eenmaal niet zonder kan.

 

Waar houden jullie je zoal mee bezig bij JuRo Unirek VZV?
Ik (René) ben bij VZV gekomen toen Amber geselecteerd werd voor de selectie Noord-Holland-Noord. Als trouwe supporter maar natuurlijk met name trotse vader probeer ik de club te helpen waar het kan, en er is genoeg te doen, manusje-van-alles dus. Ik ben toen ook als snel de wedstrijden gaan filmen en in 2010 de eerste samenvatting op mijn eigen Youtube-kanaal gezet met een vlot muziekje eronder. Langzaam aan werd de kwaliteit beter, nieuwe camera, beter bewerkingsprogramma en vanaf 2016 heeft VZV een eigen Youtube kanaal waarop we inmiddels ook de livestream op verzorgen en een paar jaar daarvoor een facebook-account aangemaakt. We zitten al jaren in de top qua aantal likes ten opzichte van andere top-clubs, die boven ons staan hebben vaak zowel heren als dames in de Eredivisie spelen.

 

Toen Amber deel uit ging maken van DS1 heb ik jaren één van de busjes gereden door het hele land, en daarbuiten, naast het filmen probeerde ik achter de schermen de trainer/coach te helpen met praktische zaken zodat zij zich konden focussen op het handballen. Het mede-organiseren van de teambuildings waren soms hilarisch en soms ook heel spannend toen een eigen gemaakt vlot van tonnen, touw en balken op drift raakte in een storm op het Alkmaarder meer.

Gelukkig dat Yoeri enkele jaren geleden aan is gesloten bij de filmploeg, met zijn computerkennis worden de livestreams steeds mooier. Van een livestream vanaf onze eigen telefoon tot een heus videopodium in de sporthal waar inmiddels ook vast internet is aangesloten. Door de Corona moeten we helaas noodgedwongen onze supporters van onze livestream laten genieten, we hopen uiteraard dat de sporthal weer snel toegankelijk wordt voor het publiek.

Waar zijn jullie op het moment druk mee? Wat gaan we de komende tijd van jullie zien?
Momenteel proberen we het verzorgen van de livestream te optimaliseren. De tijd en stand in beeld, speelsters die scoren en eventueel statistieken zijn de dingen die we nog beter willen maken. Ook de sponsoren zijn natuurlijk belangrijk dus die mogelijk tijdens de rust en time-outs niet ontbreken.

 

Zoals eerder gezegd willen we graag meer livestreams laten zien, we zijn echter wel afhankelijk van meer vrijwilligers die op verantwoorde manier met de apparatuur op kan en wil gaan. Mocht iemand zich aan willen melden dan horen we dat graag.

Wat willen jullie nog kwijt of hebben jullie nog nieuwtjes?
De club kan niet zonder inkomsten en doordat de sporthal gesloten is proberen we ons steentje bij te dragen door de livestreams. Maak graag gebruik van de QR-code door een vrijwillige bijdrage te doneren aan de club.

 

Deel dit bericht

Scroll naar top