Coronabeleid JuRo Unirek VZV

Up-date 14 oktober 2020
Op dinsdagavond 13 oktober om 19.00 uur heeft het kabinet nieuwe maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De aangekondigde maatregelen zijn in ieder geval de komende vier weken van kracht zijn en gaan in op woensdag 14 oktober om 22:00 uur.

Alle handbalcompetities van het NHV worden per direct stilgelegd tot en met 10 november 2020. Dit geldt voor alle competities van het NHV, zowel voor de senioren als jeugd, op alle niveaus. Naast de sportkantines zijn nu ook de douches en kleedkamers gesloten.

Jeugd t/m 17 jaar mag door blijven trainen in teamverband, hierbij zijn onderlinge wedstrijden met teams van de eigen club toegestaan. Om te mogen trainen dienen wij ons o.a. aan de volgende maatregelen te houden:

 • Heeft de handballer/ster verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius?
  Blijf thuis. Ziek uit.
 • Heeft een gezinslid/huisgenoot van de handballer/ster verkoudheidsklachten en koorts (38 graden Celsius of hoger) en/of benauwdheid: dan kan het (jeugd)lid niet meetrainen. Blijf thuis tot dat deze klachten van het gezinslid/huisgenoot over zijn.
 • Ouders zijn niet toegestaan tijdens de trainingen. Ouders zetten hun kinderen af bij de poort en gaan direct weer weg (kiss & ride). De ouders en overige gezinsleden blijven op 1,5 meter afstand van anderen, behalve binnen uw gezin/huishouden.
 • De handballer/ster is niet eerder dan 10 minuten voor de starttijd van de training aanwezig op Sportcentrum VZV.
 • De kleedkamers zijn gesloten, de sporters dienen direct in hun sportkleding de komen.
 • Er is geen toilet open op Sportcentrum VZV, de handballer/ster dient thuis al naar het toilet te zijn gegaan.
 • Ieder handballer/ster dient haar eigen drinkfles mee te nemen.
 • Voor de training moeten de handen van de handballer/ster gedesinfecteerd te worden.
 • Na de training dienen de handballers/sters direct naar huis te gaan.
 • Na de training wordt er thuis gedoucht. De kleedkamers blijven dicht.
 • Iedereen ouder dan 13 jaar dienen, buiten het sporten om, ten allen tijden 1,5 meter afstand te bewaren van anderen.
 • Iedereen van 13 jaar en ouder draagt, buiten het sporten om, een niet-medisch mondkapje (zie update 5 oktober 2020).

Vragen? Check: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/sport

Handbalvereniging JuRo Unirek VZV houden zich ten alle tijden aan de landelijke maatregelen om Corona een halt toe roepen. Indien er sporters, kinderen, jeugd en/of ouders zich niet aan de gestelde (landelijke) maatregelen houden, nemen zij het risico te worden verzocht Sportcentrum VZV te verlaten.

Bedankt voor jullie medewerking! Samen maken we er een succes van!

 

Up-date 5 oktober 2020
In aanvulling op de maatregelen van 29 september 2020.

Mondkapjesplicht

Voor iedereen van 13 jaar en ouder geldt een dringend advies een niet-medisch mondkapje te dragen in publiek toegankelijke binnenruimtes. Om duidelijkheid te verschaffen over hoe wij bij handbalvereniging JuRo Unirek VZV hiermee omgaan:

 • Jeugdteams vanaf 13 jaar en hun begeleiders en seniorenteams dragen bij binnenkomst en bij vertrek van de accommodatie mondkapjes (wedstrijden en trainingen);
 • Als teams starten met hun warming-up en tijdens de wedstrijd en/of training gaan de mondkapjes af;
 • Wanneer je voor langere tijd op de spelersbank zit, is het advies ook op de bank mondkapjes te dragen;
 • De coach/trainer hoeft geen mondkapje te dragen, om zo verstaanbaar te blijven bij het geven van aanwijzingen aan het team;
 • Aanwezige personen bij de wedstrijdtafel houden hun mondkapje op;
 • Zaalwachten en mensen die voor de organisatie in de hal zijn, houden hun mondkapje op;
 • Het mondkapje is geen vervanging van de overige maatregelen, zoals het houden van de 1,5 meter afstand en het niet yellen, zingen en schreeuwen in de zaal.


Heb je verder vragen?
 Binnen handbalvereniging JuRo Unirek VZV houden wij ons aan de coronamaatregelen van het rijk en van de handbalbond, zie hiervoor de volgende sites

https://www.handbal.nl/protocol-corona-en-wedstrijden  
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/sport

Up-date 29 september 2020
Het kabinet stelt aangescherpte maatregelen om de verspreiding van het Covid virus terug te dringen. De landelijke maatregelen gelden vanaf dinsdag 29 september 18.00 uur en zijn in elk geval voor de komende 3 weken van kracht. De maatregelen zijn erop gericht om de kans op grote drukte en het aantal sociale contactmomenten tussen mensen te beperken, zonder de samenleving en de economie op slot te doen. Enkele maatregelen zijn van invloed op onze vereniging.

Dit betreft het niet toelaten van publiek bij sportwedstrijden en het niet openen van sportkantines. Enkele belangrijke richtlijnen:

 • Er zijn geen toeschouwers aanwezig bij wedstrijden én ook niet bij trainingen.
 • Bij uitwedstrijden van jeugdleden t/m 17 jaar vallen de benodigde chauffeurs onder de teambegeleiding. Zij vallen dan niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd. Echter wij hanteren hiervoor een maximaal aantal aan chauffeurs van vier chauffeurs per team.
 • Als uw kind sport op onze eigen sportaccommodatie, dan vallen chauffeurs niet onder teambegeleiding. Zij worden dan als toeschouwer gezien en mogen dan niet blijven kijken.
 • Als je in de auto zit met mensen uit een ander huishouden, dan dien je een mondkapje te dragen. Kinderen tot en met 12 jaar hoeven geen mondkapje te dragen.
 • Sporters die klaar zijn met hun eigen wedstrijd of training worden gezien als toeschouwers. Zij moeten zo snel mogelijk de sportaccommodatie te verlaten.

Daarnaast willen wij u nog attenderen dat het is cruciaal dat we 1,5 meter afstand tot anderen houden en ons aan de basisregels blijven houden. 

Natuurlijk doen wij ons best om tijdens de wedstrijden van Dames 1 en mogelijk ook andere teams gebruik te maken van de Livestream. Hou voor het laatste nieuws de website en onze Facebookpagina in de gaten. 
 

Heb je verder vragen? Binnen handbalvereniging JuRo Unirek VZV houden wij ons aan de coronamaatregelen van het rijk en van de handbalbond, zie hiervoor de volgende sites

https://www.handbal.nl/protocol-corona-en-wedstrijden  
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/sport

 

Up-date 21 september 2020

Wij zijn erg blij dat er weer gehandbald mag worden. Maar wij hebben wel u hulp erbij nodig om het gehele seizoen te mogen blijven handballen!

Binnen handbalvereniging JuRo Unirek VZV houden wij ons aan de coronamaatregelen van het rijk en van de handbalbond, zie hiervoor de volgende site:
https://www.handbal.nl/protocol-corona-en-wedstrijden

Toeschouwers zijn bij alle wedstrijden welkom, er zijn maximaal 150 toeschouwers tegelijk in de hal mogelijk. Toeschouwers van 18 jaar en ouder moeten hierbij onderling 1,5 meter afstand van elkaar houden. Mensen die tot één huishouden behoren, hoeven geen 1,5 meter afstand te bewaren. 

Toeschouwers Dames 1 en Dames 2
Bij de wedstrijden van Dames 1 en Dames 2 dienen de toeschouwers zich voorafgaand van de wedstrijd te registeren, dit kan via de volgende link

Toeschouwers Overige wedstrijden
Toeschouwers bij de overige wedstrijden dienen zich bij het betreden van de sporthal te registeren, dit kan met de pen geschreven worden op de
hiervoor aanwezige formulier, via de QR-code welke aanwezig is of via deze link:

Wij bedanken u in ieder geval voor uw medewerking!

Hou graag nog rekening met onderstaande, want alleen samen krijgen wij Corona onder controle!

Scroll naar top